Wij werken samen aan energie in onze stad

We stellen ons voor

Wij zijn de initiatiefnemers van Zon op Amersfoort Coöperatie U.A.. De meesten van ons zijn ook actief in de Binnenstad. Wij hebben de coöperatie opgericht in mei 2019. De coöperatie staat voor het samen verduurzamen van de binnenstad. De aandacht van de coöperatie gaat nu vooral uit naar het neerzetten van een zonnepanelen installatie waarin coöperatie-leden deelnemen.

Marcus Bergman (voorzitter), Anton van Kolfschoten (bestuurslid), Hendrik Stegenga (bestuurslid) en Peter Veeling (secretaris/penningmeester).

Onze projectcoördinator vanuit Zon op Nederland is Dick van Zadelhoff.

Ik vind het belangrijk dat gewone burgers een grote rol spelen in de energietransitie en dat dit niet alleen wordt overgelaten aan overheden, institutionele beleggers en traditionele energieproducenten. Daarom ben ik als projectleider actief bij Zon op Nederland en help ik lokale initiatieven om zonnestroom projecten met hoge kwaliteit te realiseren tegen de laagst mogelijke kosten. Op deze manier kan iedereen profiteren van de voordelen van zonnestroom, ook als je zelf geen geschikt eigen dak hebt. Het project Zonnecentrale Sporthal Houtkwartier aan de Vennemeerstraat is voor alle Leidenaren interessant om te investeren in een duurzame toekomst.