“Zon op Amersfoort Coöperatie U.A.”, opgericht door bewoners van de binnenstad, staat voor het samen verduurzamen van de binnenstad. De aandacht van de coöperatie gaat nu uit naar het neerzetten van een zonnepanelen installatie waarin coöperatie-leden deelnemen. Dit is een mooie kans voor mensen die niet zelf zonnepanelen op hun woning willen of mogen plaatsen!

Met Stichting Meerkring is overeengekomen dat de coöperatie een installatie mag plaatsen op een dak van Kindcentrum Vlinderslag. De coöperatie zal de opgewekte stroom verkopen aan een energiebedrijf. Jaarlijks ontvangt de coöperatie de opbrengsten uit deze verkoop. Het is een collectief project.

Zon op Amersfoort doet dit binnen de kaders van de zogeheten Postcoderoos-regeling. Dit is een regeling van de overheid die belastingvoordelen biedt door korting te geven op de energiebelasting.

Op 27 november geeft Zon op Amersfoort een voorlichtingsavond
20:00u De Johanneskerk, Westsingel 30

Er wordt dan uitgebreid informatie verstrekt over dit initiatief. Hoe werkt de regeling? Hoe word je lid van ‘Zon op Amersfoort’? Wat zijn de voordelen, en wat zijn de risico’s van deelname?

Je kunt die avond, geheel vrijblijvend, aangeven of je belangstelling hebt om mee te doen. Een vertegenwoordiger van Zon op Nederland zal aanwezig zijn. Zon op Nederland begeleidt dit project.